Organisaties weten ai en data niet te verzilveren

Data & AI Survey

Marktonderzoek

Een duidelijke visie, ondersteuning vanuit het management en het juiste talent zijn de succesfactoren voor data en artificial intelligence (ai). Dit blijkt uit de Data & AI Survey van Big Data Expo en GoDataDriven, waaraan 811 personen meededen. Toch weten organisaties maar met moeite waarde te halen uit data en ai. Zij vinden het doorgaans lastig datagedreven producten te omarmen, waardoor er te weinig budget beschikbaar komt voor datateams om waardevolle producten te ontwikkelen voor de organisatie.

Volgens de respondenten is support vanuit de directie hard nodig. Data-engineers, datawetenschappers en iedereen die met data werkt, wil graag gemotiveerd worden vanuit het management. Zij willen via opleidingen leren om met nieuwe toepassingen om te gaan, maar zij willen ook dat hiervoor budget beschikbaar wordt gesteld. Dit gebeurt onvoldoende omdat het management vaak nog overtuigd moet worden van de waarde van data-gestuurde producten.

Minder snel overtuigd

Het management moet dus het budget bepalen, maar heeft zelf te weinig kennis in huis om dit goed te kunnen doen. Daarbij komt dat het management de resultaten van onderzoeken naar data-gestuurde producten meestal niet toepassen. Hierdoor zal de organisatie weinig profijt ondervinden en minder snel overtuigd raken van het nut.

Data en ai zouden vanuit de directie moeten worden ondersteund, het belang van innovatie zou moeten worden ingezien. Deze visie is belangrijk, maar tot nog toe is het kennisniveau vaak onvoldoende. Zo wordt er bijvoorbeeld te weinig gebruik gemaakt van technologieën als cloud computing. Het management moet het belang van data blijven inzien en de strategie hierop blijven afstemmen.

Meest gebruikte tools

AI hoofdthema ict-vakbeurzen Jaarbeurs

Het hoofdthema van de vakbeurzen Infosecurity,  Data & Cloud Expo is Artificial Future. Tijdens die beurzen die 30 en 31 oktober 2019 plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht gaan meerdere sprekers in op het onderwerp AI.

Bekijk via onderstaande links meer info over de ai-sessies in het sprekersprogramma van Computable en registreer voor gratis toegang tot de beurs en keynotes. 

-AI bij de Belastingdienst
-AI in een bi-modal security aanpak
-AI moet eerlijker en inclusiever, oprichter Civic AI-lab
-Demo: AI & IoT 'powered by' Azure
-Deep Learning for Inspection at Tata Steel
-Hoe kan AI ons helpen bij audits en certificeringen?
-AI From Idea to Solution: the key ingredients to successfully applying AI

De respondenten van de Data & AI Survey geven aan dat naast het budget ook beperkte datakwaliteit en beperkte kennis van technologie beperkende factoren zijn. Volgens hen hebben organisaties moeite met het vinden van use cases binnen het bedrijf. De respondenten geven wel aan dat een liaison tussen organisatie en ontwikkelteams een belangrijke bijdrage kan leveren om de wensen van de organisatie te vertalen naar technologische oplossingen, en andersom.

De meest gebruikte tools voor datatoepassingen zijn Python, R en SPSS. Als het aankomt op cloudtoepassingen dan worden hoofdzakelijk Microsoft Azure, Amazon Web Services en private cloud-oplossingen gebruikt. Voor het visualiseren van data maken de respondenten vooral gebruik van Tableau, PowerBI en Qlik.

Download het rapport

De Data & AI Survey is een internationaal onderzoek waarbij gekeken wordt naar de trends en ontwikkelingen binnen big data en ai. In de enquête komen onderwerpen aan bod als strategie, technologie, toepassingen maar ook de cloud. Het onderzoek zet daarnaast enkele best practices uiteen.

De complete Data & AI Survey is na registratie te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-10T11:12:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.