Model rekent milieuvoordeel it-recycling uit

Hergebruik van computeronderdelen kan voordeel bieden.

Voor het berekenen van milieuvoordelen bij hergebruik van it-apparatuur is een nieuwe industrienorm ontwikkeld. Dit van oorsprong Zweedse rekenmodel is gratis door iedereen te gebruiken.

Het Zweedse bedrijf Inrego dat hardware reviseert, brengt samen het IVL Svenska Miljöinstitutet een nieuw databasemodel uit om hierbij de milieubesparing te berekenen. Dit model is gratis door iedereen te gebruiken. Het doel is om een nieuwe norm te creëren voor de hele sector. Ook willen de Zweden de inkoop en het wegdoen van it-apparatuur voor organisaties vereenvoudigen.

De nieuwe database berekent milieubesparingen voor it-apparatuur tot op componentniveau. Het model bevat informatie over een groot aantal verschillende categorieën it-producten, zoals laptops, monitoren, smartphones, tablets, printers, maar ook accessoires zoals adapters, toetsenborden en RAM-geheugens.

Volgens Inrego kan vrijwel alle it-apparatuur worden gerenoveerd. Niet alleen uit oogpunt van milieu maar ook financieel kan dit aantrekkelijk zijn. Door een opgeknapte laptop te kopen in plaats van een nieuwe kan ongeveer 280 kg CO2-uitstoot worden bespaard. Een gereviseerde monitor scheelt gemiddeld 520 kg aan CO2-uitstoot.

Het rapport is te downloaden op https://www.inrego.com/report/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-16T16:07:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.