Verzekeraar mag geen Fitbit-data aanwenden

smartwatches wearables

De jongste jaren hebben gezondheidstrackers hun intrede gedaan. Maar mogen verzekeraars die data ook gebruiken? Neen, zo blijkt.

Verzekeringsmaatschappijen mogen geen gegevens van gezondheids-apps als Fitbit of Runkeeper gebruiken. Of ze mogen hun prijsbeleid niet laten afhangen van de bereidheid van hun klanten dat soort apps te installeren. De Kamer heeft eind vorige week een wetsvoorstel in die zin goedgekeurd.

Dergelijke apps zijn bedoeld om een fysieke activiteit bij te houden (zoals Runkeeper en Fitbit). Het wetsvoorstel van de PS wil vermijden dat verzekeraars via dat soort apps een onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde burgers en daar de tarieven van hun verzekeringsproducten van laten afhangen.

Voor autoverzekeringen hanteren sommige verzekeraars wel zo’n formule. Daarbij wordt een toestel in de auto geïnstalleerd dat het rijgedrag van de verzekerde analyseert. Op basis daarvan wordt bepaald of de klant een voordelig tarief krijgt.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-12T09:36:00.000Z William Visterin