Integratie-expert Yenlo koopt branchegenoot Datacon

Yenlo uit Schiphol-Rijk neemt het in Nederland en België gevestigde it-bedrijf Datacon over. Met deze krachtenbundeling verwachten beide api- en integratiespecialisten op de markt een steviger positie in te nemen. De integratie van het Tilburgse Datacon in Yenlo zal geleidelijk verlopen, waarbij beide bedrijven hun gezamenlijk dienstenpakket in eerste instantie nog afzonderlijk van elkaar zullen aanbieden.

Voor Yenlo is de overname een nieuwe stap in de groeistrategie die in 2018 is opgesteld. In november van dat jaar stapte investeerder Holland Capital in om de (internationale) groei van de integratiespecialist te versnellen, zowel organisch als via overnames. In september 2020 nam Yenlo Afas-dienstverlener Fides over en nu dus applicatie-integrator Datacon. De integratiespecialist wil in 2023 een omzet van veertig miljoen euro hebben bereikt; die ligt momenteel op zo'n vijfentwintig miljoen. Door de overname van Datacon ontstaat een onderneming met 180 medewerkers.

Voor Datacon biedt de overname de kans om via Yenlo grotere internationale klanten in nieuwe markten te bereiken. Yenlo breidt op zijn beurt zijn api (application programming interface)-, integratie- en identity-management-portfolio uit. Het in 2007 opgerichte bedrijf bouwt middleware- oplossingen op basis van opensource-software van WSO2. Yenlo wil een multi-vendor-integratiespecialist worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-18T12:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.