Snowflake verdubbelt omzet en koopt Streamlit

Investering dollar groei

Data-cloudspecialist Snowflake heeft een uitstekend jaar achter de rug. De Amerikaanse onderneming realiseerde over 2021 een verdubbeling van de omzet. De groei is minder onstuimig dan een jaar eerder en onder de streep prijken nog steeds dieprode cijfers. Het cloudbedrijf lijft Streamlit in, een framework waarmee je applicaties voor datascientists bouwt aan de hand van Python.

Snowflake, geleid door de Nederlands-Amerikaanse Frank Slootman, boekte het afgelopen jaar een omzet van ruim 1,1 miljard dollar. Dat is 106 procent meer dan in 2020 en 240 procent meer dan in 2019. De tech-onderneming verklaart de aanhoudende groei door de toegenomen vraag naar databeheeroplossingen in de cloud en door de groei die de bestaande klanten doormaken.

Tegenover de ronkende omzetcijfers staat nog steeds een aanzienlijk verlies. Het afgelopen jaar ging het bedrijf gebukt onder een last van 152 miljoen dollar, beduidend minder dan de 544 miljoen dollar verlies over 2020. Deze verliezen hebben vooral te maken met investeringen uit het verleden, die nodig waren om te groeien. Veel techbedrijven hebben te maken met een zo'n groot negatief resultaat.

Beursgang

Dat het verlies bij Snowflake de afgelopen tijd is verminderd, heeft ongetwijfeld te maken met de beursgang in 2020. Deze staat te boek als een van de succesvolste beursgangen ooit, met een aandeelkoers die in korte tijd verdubbelde en de voormalige eigenaren ineens 3,4 miljard dollar opleverde. Het legde ook Slootman geen windeieren.  

Slootman en de zijnen zitten ondertussen niet stil. Ze hebben hun oog laten vallen op Streamlit, een framework dat de creatie van data-applicaties vereenvoudigt en versnelt. Het framework maakt gebruik van programmeertaal Python en stelt data-scientists in staat in enkele uren en zonder veel coderegels applicaties te bouwen om data en modellen te ontsluiten. Afgelopen najaar investeerde Snowflake ook in zijn reeds bestaande ontwikkelomgeving Snowpark, zodat gebruikers deze kunnen inzetten met Python in plaats van Java en Scala.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-04T10:43:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.