Vliegende start voor iam-startup Nine Engineering

fintech

Nine Engineering, de jonge Gentse leverancier van identiteits- en toegangbeheertechnologie (iam), heeft 1,1 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De onderneming ontwikkelde een applicatie waarin je documenten verzamelt, bewaart en organiseert met oog voor privacy en compliance.

Nine Engineering werd opgericht door Roy Jeunen en Frederik Keysers. Zij vonden dat er amper moderne oplossingen zijn voor toegangsbeheer en identiteitscontrole. Bestaande technieken zijn volgens hen oud en bieden te weinig bescherming van de privacy, bijvoorbeeld doordat persoonlijke documenten worden gescand en lokaal opgeslagen. Bovendien zijn ze meestal niet-geautomatiseerd, wat leidt tot administratieve vertragingen.

Op voorhand compliant

De toepassing die Jeunen en Keysers ontwikkelden, biedt de mogelijkheid om documenten op voorhand compliant te bewaren. Gebruikers kunnen daarnaast ook via e-learning kennis opdoen van documentbeveiliging. De startup ontwikkelt en installeert ook de hardware die nodig is om gebruikers enkel op plekken binnen te laten waar dit is toegestaan. Dit gebeurt via qr-codes of biometrische gezichtsherkenning.

Het geld dat nu beschikbaar komt, is afkomstig van investeerders Pitchdrive en PMV. Ook BNP Paribas steunt de Gentse startup.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-06T12:26:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.