Atos bevestigt interesse in Evidian

‘Airbus overweegt deelname als minderheidsaandeelhouder’

Onderhandelingen gesprekken deal overname

It-dienstverlener Atos bevestigt momenteel gesprekken te voeren met een potentiële minderheidsaandeelhouder. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos zou vliegtuigbouwer Airbus een belang willen nemen in Evidian, het Atos-bedrijf dat zich richt op big data en beveiliging.

Afgelopen zomer kondigde Atos een opsplitsing aan waarbij de data- en security-activiteiten los komen te staan van de minder goedlopende legacy infrastructuur-diensten. Het is de bedoeling dat Evidian later dit jaar een eigen beursnotering krijgt. De vooruitzichten voor dit onderdeel zijn aanzienlijk beter dan die voor het ‘traditionele Atos’, dat lijdt onder klantverlies als gevolg van de cloud.

Analisten hielden er al rekening mee dat de spin-off Evidian uiteindelijk door een financieel krachtige partij wordt gekocht. In dit verband werden al concurrenten als Thales en Orange genoemd. Nu blijkt Airbus belangstelling te hebben. Volgens Atos verkeren de gesprekken nog in een pril stadium. De beurs neemt de berichten serieus. Het aandeel Atos veerde maandag 11,4 procent op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-03T11:33:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.