Merkator levert maatsoftware aan KLIP-decreet

Puzzel

Mercator uit Zellik heeft software op maat voor het nieuwe KLIP-decreet ontwikkeld. Met deze software kan het decreet alle kabel- en leidingbeheerders planaanvragen van burgers digitaal beantwoorden.

KLIP staat voor Kabel- en Leiding Informatie Portaal. Het nieuwe het nieuwe KLIP-decreet, dat op 12 januari 2016 van kracht wordt, meent dat alle kabel- en leidingbeheerders planaanvragen van burgers en bedrijven digitaal beantwoorden. Nu gebeurt dit namelijk nog per post of per mail. Om dit proces te digitaliseren, heeft Mercator volautomatische software as a service (SaaS) ontwikkeld.

De SaaS-oplossing ondersteunt de kabel- en leidingbeheerders bij de automatisering van de gehele workflow. Dit moet voor een snellere verwerking en minder fouten zorgen. Aanvragers kunnen hiermee sneller het plannenpakket raadplegen, printen of downloaden. Bovendien helpt de software om boetes te vermijden.

Ondertussen zijn klanten zoals Elecrtrabel, Gassco en verschillende steden en gemeenten ermee in productie gegaan. Het gaat dan vaak om klanten met complexe netwerken als: water, gas, elektriciteit, riolering en telecom. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-06T09:48:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.