Developer: project is belangrijker dan werkgever

Developers selecteren een nieuwe baan vooral op basis van de projecten waar zij aan gaan werken. Met 40 procent van de stemmen staat dit selectiecriterium met stip op één. Gevolgd door flexibiliteit, wat voor 21 procent van de developers het belangrijkste criterium is. Dat blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau voor it-specialisten Huxley IT.

Verder komt uit het onderzoek onder Nederlandse en Belgische ontwikkelaars naar voren dat autonomie en salaris voor de developer even zwaar wegen; beide selectiecriteria kregen 12 procent van de stemmen. Het resterende aandeel developers (15 procent) kiest voor de antwoordoptie ‘anders’. Voor hen zit de aantrekkingskracht in de combinatie van projecteigenschappen, flexibiliteit, salaris en autonomie. Andere redenen voor het kiezen van een bepaalde werkgever zijn een platte organisatiestructuur en de werksfeer.

Het recruitementbureau heeft ook nader onderzocht welke aspecten van flexibiliteit voor developers belangrijk zijn. Voor 43 procent is flexibiliteit in werktijden het belangrijkste aspect. Ook de mogelijkheid om zelf de werklocatie te bepalen scoort hoog, namelijk 22 procent. Andere belangrijke aspecten zijn: parttime werken (16 procent), vrijheid in vakantieplanning (9 procent), onkostenvergoeding (3 procent) of een combinatie hiervan (7 procent).

Manager it-divisie bij Huxley IT, Joël Bennett: 'De uitkomsten van dit onderzoek laten zien dat een vacature zonder projecteigenschappen niet compleet is. Dat is tenslotte hét selectiecriterium van developers.' Hij benadrukt dat het niet gemakkelijk is om op te vallen in het grote vacatureaanbod. 'Ook anno 2016 is een vacaturetekst een belangrijk wervingsmiddel en soms zelfs het eerste contact tussen werkgever en werknemer. Het minste dat werkgevers kunnen doen, is inspelen op wat developers belangrijk vinden in hun keuze voor een opdrachtgever.' 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-29T10:45:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.