OutSystems krijgt investering van 55 miljoen dollar

Outsystems, leverancier van het gelijknamige rapid application delivery (rad)-platform, krijgt een kapitaalinjectie van 55 miljoen dollar van North Bridge Growth Equity, een Amerikaanse investeerder van durfkapitaal voor snelgroeiende technologiebedrijven. Het bedrijf uit Atlanta gaat het extra geld investeren in zijn verkoop- en marketingorganisatie en de productontwikkeling met als doel de groei te versnellen.

Outsystems, opgericht in 2001, is sindsdien gegroeid naar een aanbieder van een internationaal rad-ontwikkelplatform. Er werken inmiddels zo'n zeshonderd grootzakelijke klanten mee en ruim 130 partners in 33 landen. In Nederland tekende eind vorig jaar Flusso, ontwikkelaar van maatwerkapplicaties, een strategische partnerovereenkomst met Outsystems om het rad-platform naast die van Java en Progress te gaan gebruiken.

Het rad-platform Outsystems is een geïntegreerde oplossing die zich richt op de volledige applicatie-lifecycle voor het ontwikkelen en beheren van zakelijke mobiele- en webapplicaties. Het platform biedt een set aan visuele ontwikkel- en DevOps delivery tools.

Volgens Outsystems is zijn platform geschikt voor het ontwikkelen, uitleveren, aanpassen en beheren van maatwerk bedrijfsapplicaties voor mobiel en web. Het bedrijf zegt te profiteren van de wereldwijde groeiende vraag naar low-code applicatieplatformen en ontwikkelplatformen voor mobiele applicaties. Die vraag is ingegeven door de toenemende digitalisering en roep om mobiele applicaties en het tekort aan hoog opgeleide ontwikkelaars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-03T11:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.