Dassault Systèmes helpt ESS bij neutronencentrum

Toekomstig neutronenonderzoekscentrum ESS in Lund

Het Franse 3D-softwareconcern Dassault Systèmes heeft een opdracht binnengehaald bij de European Spallation Source (ESS) van het European Research Infrastructure Consortium (ERIC). ESS richt momenteel in het Zweedse Lund het grootste neutronenonderzoekscentrum ter wereld, in. Deze Europese instelling gebruikt daarvoor onder meer het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes.

Na de voltooiing van het nieuwe onderzoekscentrum in Lund kan ESS efficiënter onderzoek verrichten naar de verstrooiing van neutronen en nadenken over duurzame innovaties op het gebied van schone energie, constructieve engineering, voedseltechnologie, farmacie, medische apparatuur, it en transport. De onderzoekers hebben in het ESS-centrum beschikking over onder meer ‘s werelds krachtigste lineaire protonenversneller, een supercomputeromgeving voor datamanagement en een ontwikkelcentrum voor software.   

Databeheer

De zogeheten ‘Integrated Plant Engineering’-oplossing, onderdeel Dassault Systèmes’ 3Dexperience-platform, biedt ESS een uniforme samenwerkingsomgeving voor het beheren van alle ontwerpprocessen en dataconsolidatie tijdens de uitvoering van het project.

Verder integreert deze oplossing de civieltechnische en mechanische engineering en biedt zo direct inzicht in het ontwerp en compliance met alle eisen en richtlijnen. Gebruikers kunnen daardoor het technische ontwerp optimaliseren en de bouwprocessen stroomlijnen, in de wetenschap dat alle kritische beslissingen gebaseerd zijn op de meest actuele, beschikbare informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-12T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.