Geberit kiest ontwerpplatform Dassault Systèmes

Geberit-fabriek in Rapperswil-Jona, Zwitzerland

De Zwitserse sanitairfabrikant Geberit gaat alle ontwerp-, engineering- en projectmanagementprocessen integreren via het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes. Het doel hierbij is het verkorten van de innovatiecyclus en het naar de markt brengen van producten wereldwijd.

Geberit ontwikkelt en levert sanitairproducten en -oplossingen. Als onderdeel van een langetermijnvisie voor het verbeteren van de bedrijfsprocessen wil het bedrijf naar één innovatieplatform toe. Het bedrijf heeft 12.000 medewerkers in dienst in 40 landen en op 35 productielocaties.

Het ontwerp- en samenwerkingsplatform 3DExperience van Dassault Systèmes biedt Geberit geïntegreerde digitale ontwerp- en engineeringapplicaties. Daarmee verwacht het bedrijf effectiever nieuwe producten te kunnen ontwikkelen, rekening houdend met de kosten, duurzaamheidsdoelstellingen, compliance-eisen en veiligheidsnormen.

Geberit kan namelijk met dit platform niet alleen virtueel ontwerpen, testen en valideren, maar ook de productie op virtuele wijze voorbereiden en simuleren. Met als resultaat dat er minder prototypes nodig zijn en men eerder inzicht heeft in de produceerbaarheid.

Dataplatformen

‘Wij werken al sinds 1987 met applicaties van Dassault Systèmes voor het ontwerpen van producten. We breiden die samenwerking nu uit naar het 3DExperience-platform en zetten het als wereldwijde oplossing in voor engineering, ontwerpmanagement en online samenwerken", zegt Juerg Huber, hoofd R&D Applications van Geberit.

‘Met de implementatie van dit platform integreren wij meerdere dataplatformen en worden alle gerelateerde processen geoptimaliseerd voor het versterken van onze toekomstige concurrentiepositie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-26T17:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.