BNP Paribas organiseert hackaton bij Co.Station

Award

BNP Paribas houdt van 9 tot en met 11 juni een internationale hackaton. In tien steden wereldwijd buigen ontwikkelaars en programmeurs zich over de uitdagingen waar de financiële sector voor staan. In België heeft de wedstrijd bij Co.Station plaats. Dat is een Belgische startup en scale-up-incubator met vestigingen in Brussel en Gent.

Tijdens de hackaton komen vier thema's aan bod. Allereerst zoekt de bank nieuwe communicatietools om met klanten te communiceren. Op welke manier kan een financiële instelling nieuwe technologieën aanwenden om te communiceren met haar klanten om op te boksen tegen internetgiganten zoals Facebook en Google? Hiervoor wordt specifiek gekeken naar artificiële intelligentie, virtuele realiteit, robots en chatbots.

Het tweede thema verwijst naar nieuwe e-services voor private-bankingklanten. Het consumentengedrag is namelijk de voorbije jaren drastisch veranderd en klanten verwachten dat hun bank mee evolueert. BNP Paribas wil weten hoe een financiële instelling klanten kan ondersteunen in het beheer van hun financiën.

Schat aan informatie

Verder wordt er gekeken naar de impact van de deeleconomie en Internet of Things (IoT) op de leasing van materiaal. Bij het derde vraagstuk staat centraal hoe de deeleconomie kan bijdragen aan de manier waarop klanten hun activa financieren en gebruiken, en hoe via IoT de dienstverlening naar klanten is te verbeteren.

Tot slot stelt BNP Paribas dat bedrijven zoeken naar manieren om de schat aan informatie over hun klanten, markten en andere bedrijven in te zetten. Bij het vierde thema wil de bank erachter komen of er een geheim bestaat om die informatie te ontdekken en te interpreteren en hoe een algoritme eruit moet zien om de strategische beslissingen van klanten te ondersteunen.

Deelnemers kunnen rond concrete projecten hun ideeën presenteren. Zij maken kans op een incubatieprogramma bij BNP Paribas Fortis ter waarde van twintigduizend euro. De winnaars uit elke stad mogen hun project alvast presenteren aan het management team in Parijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-06T11:18:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.