Managed hosting door True

Zeven luchthavens organiseren hackathon

 

Op initiatief van Schiphol organiseren zeven Europese luchthavens de hackathon Recoding Aviation. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt van 16 tot 18 juni in Berlijn, gaan ontwikkelaars de uitdaging om nieuwe toepassingen te ontwikkelen die de reiservaring van passagiers verbeteren. Naast Schiphol stellen de luchthavens van Stockholm (Swedavia), Frankfurt (Fraport), Genève, London Gatwick, München en Kopenhagen data beschikbaar.

Deelnemers zijn vrij om de beschikbare api's (application programming interface) en datasets te gebruiken, onder meer voor indoornavigatie en vlucht- en wachttijden. Ontwikkelaars worden daarbij uitgedaagd om verder te kijken dan de standaard mobiele toepassingen en boekingssites. Door data met elkaar te delen, willen de luchthavens hun samenwerking verder optimaliseren en het gebruik van open data stimuleren, aldus Schiphol.

Tijdens eerdere hackathons georganiseerd door de luchthavens, zijn toepassingen bedacht die verder ontwikkeld zijn en ook daadwerkelijk in gebruik zijn genomen. Zo vertrouwt Fraport op Franky the Chatbot, een Facebook-chatbot die vragen van reizigers beantwoordt. Schiphol werkt op dit moment aan de implementatie van Timeflies, een concept dat bedacht is tijdens de Dutch Open Hackathon 2016. Timeflies biedt reizigers actuele informatie over wacht-, vlucht- en reistijden.

De zeven luchthavens die deelnemen aan de hackathon - die gehouden wordt op ‘neutraal' terrein in Berlijn - verwerken gezamenlijk 294,2 miljoen passagiers op jaarbasis. In ongeveer veertig procent van de gevallen gaat het vliegreizen waarbij een overstap gemaakt wordt. Naast de zeven luchthavens zijn Sita en Kone als technologische partners verbonden aan de hackathon en stellen api's beschikbaar. T-Systems en ACI Europe zijn aan de hackathon verbonden als it-ondersteunende partners.

De hoofdprijs is een volledig verzorgde reis naar het grootste Europese startupevenement Slush in het verschiet. Dat vindt plaats van 30 november tot 1 december in Helsinki. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6038561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×