Outsystems start kenniscentrum ai en app-ontwikkeling

Project is vernoemd naar Alan Turing, grondlegger van theoretische informatica en ai

Outsystems heeft zijn kenniscentrum vernoemd naar Alan Turing, de Britse informaticus die in de Tweede Wereld Oorlog de Duitse codeermachine Enigma wist te kraken.

Leverancier van platformen voor applicatie-ontwikkeling, Outsystems, heeft in Portugal een kenniscentrum geopend voor toepassingen van artificial intelligence (ai) en machine learning (ml) bij software-ontwikkeling. Het initiatief heet Project Turing en is vernoemd naar Alan Turing, de grondlegger van theoretische informatica en kunstmatige intelligentie.

'Het doel is om te onderzoeken hoe artificial intelligence en machine learning de wereld van softwareontwikkeling in het volgende decennium kunnen transformeren', schetst de leverancier in een persbericht.

Naast het kenniscentrum in de Portugese hoofdstad Lissabon kondigt Outsystems ook aan dat het 20 procent van de totale r&d-middelen gaat besteden aan ai- en ml-projecten rondom applicatie-ontwikkeling. Ook het samenwerken met experts uit de industrie, technologie-experts en universiteiten komt hoger op de agenda te staan. 

Drie projecten

Volgens de leverancier richt het centrum zich in eerste instantie op drie grote projecten. Dat zijn: 

  • Het ontwikkelen van nieuwe ai-assistenten die de ontwikkeling van applicaties versnellen. Door best practice-patronen, componenten en widgets te bieden tijdens het ontwerp van applicaties, moeten ontwikkelaars efficiënter kunnen werken. Volgens Ousystems moeten die assistenten het nieuwe paradigma worden voor pair-programmering.
  • Het ontwerpen van op ai-gebaseerde analyses die de onderhoudskosten van applicaties verlagen. Die analyses moeten de structuur van complexe apps analyseren voordat ze live worden gebracht. Daardoor kunnen volgens de leverancier problemen voorspeld worden en moet het mogelijk zijn om in realtime gebruikspatronen te volgen. Daardoor kunnen aanbevelingen gedaan worden over het verbeteren en herstructureren van applicaties.
  • De ontwikkeling van op ai gebaseerde systemen die automatisch aanbevelingen voor nieuwe toepassingen genereren. Dat gebeurt bijvoorbeeld op basis van grote gebruikssets, foutmeldingen, feedback van klanten, adoptiecijfers en bedrijfsstatistieken.
Het nieuwe centrum is geopend op 19 februari 2018, de verjaardag van het eerste gedetailleerde ontwerp van een door Alan Turing ontwikkeld stored-program computer proposal.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T09:16:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.