Siemens koopt Mendix voor 600 miljoen

De Rotterdamse ict-leverancier Mendix is voor zeshonderd miljoen euro overgenomen door het Duitse Siemens. Mendix wordt onderdeel van de zogeheten Digtal Factory-softwaredivisie van Siemens, maar blijft nog wel onder eigen naam opereren. Via de overname wil de Duitse organisatie groeien in de industriesector, met name op het gebied van internet of things (IoT). De overname wordt naar verwachting in het eerste fiscale kwartaal van 2019 afgerond.

Mendix is in 2005 opgericht in Rotterdam. Het bedrijf biedt een app-ontwikkelingsplatform op basis van low code. Dat platform is onder meer beschikbaar via SAP en IBM. Het zegt ruim vierduizend klanten wereldwijd te bedienen, zoals KLM, Philips en Royal DSM. Het bedrijf heeft ruim vierhonderd medewerkers in dienst verspreid over het hoofdkantoor in het Amerikaanse Bosten en de Europese vestigingen in Nederland (Rotterdam), het Verenigd Koninkrijk (Londen) en Duitsland (Frankfurt).

Via de overname van Mendix wil Siemens zijn positie in de industrie verbeteren, met name op het gebied van het industrial internet of things (IIoT) te ontwikkelen. Zo moet het platform klanten helpen om Mindsphere te implementeren. Dat is het cloudgebaseerde internet of things-besturingssysteem van Siemens. Mendix blijft wel onder zijn eigen bedrijfsnaam opereren en de huidige klanten bedienen. Siemens investeert op zijn beurt in de productontwikkeling van Mendix

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-02T11:57:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.