Ontwikkelplatform Gitlab haalt 100 miljoen dollar op

Investering dollar groei

In een vierde financieringsronde heeft het van origine Nederlandse ontwikkelplatform Gitlab maar liefst honderd miljoen dollar opgehaald. Deze Series D werd gecoördineerd door investeerder Iconiq. De extra financiering moet zorgen voor verdere groei om uiteindelijk aantrekkelijk genoeg te zijn voor een beursgang; die staat gepland voor november 2020.

Het bedrijf biedt een open source DevOps-platform waar softwareprogrammeurs met elkaar code kunnen schrijven, controleren en uitrollen. Gitlab haalde in eerdere rondes in totaal 45,5 miljoen dollar op.

De overname van concurrent Github door Microsoft eerder dit jaar heeft de belangstelling onder investeerders voor een ontwikkelplatform als GItlab aangewakkerd. Eigenlijk was het de bedoeling om pas in 2019 een nieuwe financieringsronde op te zetten, vertelt algemeen directeur Sid (Sytse) Sijbrandij aan it-nieuwsite Techcrunch.

Hij beschouwt partijen als Github en ook Bitbucket echter niet als directe concurrenten omdat Gitlab in zijn opinie veel meer te bieden heeft dan planning en monitoring van ontwikkeltaken. Eerder rekent hij oplossingen als CA Agile, Version One, Jira (Atlassian), Jenkins, Artifactory, Electric Cloud, Puppet, New Relic en Blackduck tot de concurrentie. Het extra kapitaal is met name bedoeld om binnen de DevOps-levenscyclus bestaande producten verder te ontwikkelen en nieuwe functionaliteiten, zoals voor tracing & log aggregatie, aan te bieden.

Devops-lifecycle

Gitlab telt inmiddels ruim driehonderd man, verdeeld over het hoofdkwartier in San Francisco en op afstand in bijna veertig landen. Het bedrijf claimt dat zo'n honderdduizend organisaties, variërend van startups tot aan multinationals, van het platform gebruikmaken. Klanten zijn onder andere Ticketmaster, ING, Nasdaq, Alibaba, Nasa, Sony en Intel. Zij gebruiken het voor het planmatig bouwen en uitrollen van toepassingen in uiteenlopende programmeertalen. Gitlab is in te zetten voor de complete ontwikkelcyclus: van het chatten over een idee, via issueboards, ontwikkelomgevingen, versiebeheer, automatische tests, gezamenlijke code review, continuous delivery, chat-ops tot cycle analytics.

Voor een eerder interview met Sytse Sijbrandij, lees het artikel: Liever aan Market Street dan in Silicon Valley 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-20T10:10:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.