Twilio koopt Sendgrid voor 2 miljard dollar

Cloud e-mail

De Amerikaanse cloudcommunicatieleverancier Twilio neemt Sendgrid over, aanbieder van een cloudplatform voor marketingmailingen. De overname heeft een waarde van ongeveer twee miljard dollar. Beide bedrijven zijn genoteerd aan de beurs in New York.

Twilio biedt een platform waarmee it-ontwikkelaars communicatiemogelijkheden, zoals spraak, sms-berichten en video, in hun software kunnen bouwen. Via de overname van Sendgrid kan het Amerikaanse bedrijf nu ook e-maildiensten aan zijn communicatieplatform toevoegen.

Concreet wordt Sendgrid samengevoegd met Twilio Merger Subsidiary, een dochteronderneming van Twilio uit Delaware, en wordt hiermee een zelfstandige dochter.

De twee bedrijven zeggen eenzelfde visie, model en waarden te hebben. ‘Ons doel is om communicatie-ervaringen aan bedrijven te bieden, wat de die betrokkenheid met en groei van klanten moet bevorderen’, aldus Sendgrid-ceo Sameer Dholakia.

De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van beide organisaties, de aandeelhouders moeten dit nog doen. De acquisitie wordt naar verwachting in de eerste helft van 2019 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-17T11:39:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.