Plat4mation start zusterbedrijf App4mation

De Utrechtse Servicenow-partner Plat4mation start een zusterbedrijf: App4mation. Die tak ontwikkelt technologie en applicaties op basis van het Servicenow-platform om de werkplekken van zowel industriële als kantooromgevingen te digitaliseren. Het bedrijf staat onder leiding van algemeen directeur Luc Raeskin. Dat maakt Plat4mation bekend tijdens de Now Summit Amsterdam, de jaarlijkse gebruikersconferentie van Servicenow in Nederland.

App4mation bouwt bedrijfsapplicaties op het Servicenow-platform. Het bouwt voort op de bedrijfsapplicaties die Plat4mation al heeft ontwikkeld (zie onderstaand kader). Het betreft momenteel twee productfamilies: 4Facility voor facility management en 4Industry voor industriële omgevingen. Daarnaast wil het nieuwe bedrijf andere verticale markten gaan bedienen, waaronder industrie, overheid, gezondheidszorg en onderwijs.

Directeur Raeskin laat weten dat App4mation binnenkort een nieuw product op de markt brengt. ‘De app maakt gebruik van het potentieel van het Servicenow-platform, mobiele technologieën, augmented reality (ar) en IoT om de productiviteit in productie- en andere asset-intensieve omgevingen te verbeteren.’

Plat4mation
Plat4mation is een (triple gold) Servicenow-partner op alle drie de gebieden, namelijk voor de verkoop (sales), dienstverlening (services) en productontwikkeling (technology). Daarnaast is het bedrijf geautoriseerd als trainingspartner. Plat4mation opgericht in 2013, beschikt over kantoren in Utrecht en in het Belgische Mechelen. Het heeft zo’n negentig man in dienst, waarvan de meerderheid in Nederland.

4Facility en 4Industry

De productfamilie 4Facility bestaat uit applicaties die bedrijven helpen om hun facilitaire behoeften efficiënter te beheren, wat tijd en middelen bespaart. De apps moeten de inzet van apparaten, zoals smartphones en tablets, op de werkvloer bevorderen. De nieuwe tak zet daarbij in op de mogelijkheden van het Internet of Things (IoT).

Het 4Industry-portfolio helpt werknemers in industriële omgevingen om de voordelen van digitalisering op een gebruiksvriendelijke manier te benutten. Een voorbeeld hiervan is de uitrol van een app die onderhoudstechnici van Heineken brouwerijen helpt bij het bijhouden en voorspellen van onderhoud aan machines.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-25T11:11:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.