Vlaamse Programmeerwedstijd lokt meer dan 400 it’ers

Meer Python dan Java

Vorige woensdag zakten meer dan vierhonderd jonge (en minder jonge) programmeurs af naar de Artesis Plantijn Hogeschool om deel te nemen aan de Vlaamse programmeerwedstrijd. Python overtroefde dit jaar Java als populairste programmeertaal.

In het totaal streden 135 teams voor de titels in vier categorieën. Uit het secundair onderwijs kwamen 41 teams opdagen. Daarnaast waren ook teams van studenten uit professionele en academische bacheloropleidingen, masterstudenten en it-professionals aanwezig.

Bij de leerlingen secundair won het team ‘Boolean and the Bit’ van de Sint Paulus school, Campus college Waregem. Bij de professionele bachelors was ‘Spreit’ van Howest de Winnaar.

Bij de academische bachelors won ‘The Matrix Builders’ van UCLL. Er deed ook een team van it-professionals & masters mee, daar won ‘Heap Heap, Array!’ bestaande uit deelnemers van Capgemini en KU Leuven.

Python

Ook uit de programmeerwedstrijd blijkt de opmars van Python. ‘We merken dat er dit jaar meer Python ten opzichte van Java is gebruikt dan andere jaren’, vertelt Kelly Casal Mosteiro, opleidingshoofd toegepaste informatica aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.

Van alle deelnemende teams gebruikten er 142 Python (release 3), er waren er 107 met Java aan de slag, 47 met C, 35 met C++ en 26 met Visual Basic. ‘Vorig jaar was de voorsprong van Python veel kleiner’, aldus Kelly Casal Mosteiro.

Bij categorie één en twee, respectievelijk studenten secundair onderwijs, was Python de ‘winnende technologie’. Maar bij professionele bachelors ging het winnende team met C++ aan de slag, bij de it-professionals & masters was dat C++ en Java.

Sneeuwwitje

De voorgelegde programmeervraagstukken vielen alvast op door hun originele insteek. Zo werden de deelnemers onder meer uitgedaagd om een ‘Splitwise’-algoritme schrijven voor de dwergen van Sneeuwwitje, die de ontgonnen diamanten onderling moesten verdelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-18T13:34:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.