Ontwikkelplatform Gitlab haalt 268 miljoen dollar op

Investering

Gitlab, aanbieder van een open source-ontwikkelplatform, haalde tijdens zijn vijfde investeringsronde 268 miljoen dollar op. De organisatie zet het geld in om volgend jaar een beursgang te realiseren en om zijn aanwezigheid in Europa te verstevigen. Vorig jaar haalde Gitlab, tijdens zijn vierde ronde, nog honderd miljoen dollar op.

Gitlab is van plan volgend jaar naar de beurs te gaan. In voorbereiding op deze beursgang gebruikt de organisatie de investering om zijn ontwikkelplatform verder te ontwikkelen en nieuwe features toe te voegen op het gebied van planning, monitoring en security. Het nieuwe kapitaal wordt daarnaast gebruikt om in Europa te groeien. Momenteel bedient het hier klanten zoals ANWB, Hemmersbach, Elbit Systems, Glispa en Unbabel.

Tot slot wordt de investering gebruikt om nieuwe werknemers aan te trekken. Gitlab zoekt vooral wedewerkers voor productontwikkeling, marketing, sales en administratieve functies.

De vijfde investeringsronde werd geleid door Iconiq Capital en Goldman Sachs in samenwerking met Y Combinator Continuity Fund. Dit keer stappen er diverse Amerikaans investeerders aan boord. Het gaat om Adage Capital Management, L.P, Alkeon Capital, Altimeter Capital,  Coatue, D1 Capital Partners, LP, Franklin Templeton, Light Street Capital, Tiger Global Management en Two Sigma Ventures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-18T10:01:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.