Qualcomm in zee met Samsung voor 5G-modemchips

Samsung's halfgeleiderdivisie gaat voor Qualcomm nieuwe modemchips maken die smartphones verbinden met 5G-netwerken. Volgens persbureau Reuters worden de Qualcomm's X60 gebaseerd op Samsung's 5-nanometer productieproces. De chips die in modems worden gebruikt, kunnen daardoor kleiner en energiezuiniger worden. Samsung en Qualcomm onthouden zich vooralsnog van commentaar.

Voor Samsung betekent het binnenhalen van Qualcomm als klant een mooie start voor haar 5-nanometer technologie. Ook rivaal Taiwan Semiconductor (TSMC), 's werelds grootste onafhankelijke fabrikant van halfgeleiders, werkt aan die techniek. 

Volgens Reuters zou ook TSMC op het vinkentouw zitten een modemorder bij Qualcomm weg te slepen. De Taiwanezen ondervinden hevige concurrentie van Samsung. Het Zuid-Koreaanse concern, marktleider bij de geheugenchips, verschuift het accent momenteel naar andere chips. Vorig jaar kondigde Samsung aan tot 2030 liefst 116 miljard dollar te investeren in niet-geheugenchips.

Qualcomm denkt veel modemchips voor 5G nodig te hebben. Alleen al dit jaar wordt een verkoop van meer dan 200 miljoen 5G-smartphones verwacht. In 2022 moeten dat er al meer dan 750 miljoen zijn. In 2023 zou de grens van 1 miljard worden gepasseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-18T17:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.