Kubecon Amsterdam maanden uitgesteld

Een toenemend aantal it-evenementen wordt geannuleerd of verschuift naar een latere datum. Kubecon + CloudNativeCon die van 30 maart tot 2 april in Amsterdam zou worden gehouden, wordt enkele maanden uitgesteld wegens het corona-virus.

Geprobeerd wordt deze snelgroeiende ontwikkelaarsbeurs in juli te laten plaatsvinden. Ook augustus is een optie. Naar verwachting is er dan meer helderheid over de effectiviteit van de controlemaatregelen die de organisatie van dergelijke evenementen verantwoord maakt.  

Voor de Europese editie van deze Linux-beurs waarin het orkestratieplatform Kubernetes en cloud native computing centraal staan, werden ongeveer tienduizend bezoekers verwacht. Door de Aziatische editie die in juli in Shanghai zou plaatsvinden, is definitief een streep gezet.  

De Linux Foundation en de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) hebben dat bekend gemaakt.

SXSW

Het jaarlijkse techfestival SXSW in Austin (Texas) dat van 11 tot 22 maart op het programma staat, gaat ondanks veel annuleringen voorlopig wel door. Onder meer Amazon, Facebook, Twitter, Intel, Vevo, Mashable en TikTok hebben zich teruggetrokken. Meer dan 47.000 mensen hebben een petitie ondertekend waarin de organisatoren worden opgeroepen SXSW te annuleren.

Voor het festival dat een mix is van tech en entertainment, worden honderdduizenden bezoekers verwacht. Ook veel Nederlandse bedrijven, startups, artiesten en creatievelingen hebben zich voor dit evenement aangemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-05T08:28:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.