AWS levert virtuele desktop aan ontwikkelaars EC

Amazon Web Services (AWS) biedt een zogenaamde ‘service for developers’ voor de meer dan drieduizend ontwikkelaars werkzaam bij de Europese Commissie. Het betreft een virtuele desktopservice waarmee ontwikkelaars vanuit huis in de cloud kunnen werken om applicaties te bouwen en te onderhouden.

De eerste versie van dit 'thuiswerk'-pakket voor ontwikkelaars is gebouwd op AWS, om de desktoplevering te vereenvoudigen en gegevensbeveiliging te garanderen. Door toegang te hebben tot deze service, kunnen de ontwikkelaars van de Europese Commissie zelfstandige werkstations gebruiken in een veilige en flexibele omgeving vanuit hun huis.

De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van digitale bedrijfsoplossingen op gebieden zoals besluitvorming van bedrijven, documentbeheer, financieel beheer, marktonderzoek en ondersteunende diensten aan burgers en bedrijven in de Europese Unie (EU).

Cloud first-beleid

De Europese Commissie is de uitvoerende tak van de EU en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken aldaar. De afgelopen jaren heeft zij een ‘cloud-first'-beleid voor haar it-systemen ingevoerd om sneller te innoveren en meer digitale diensten te leveren om zo EU-burgers beter van dienst te zijn. De pandemie heeft volgens de commissie de waarde van deze strategie aangetoond waarbij het belang van voorbereiding en flexibiliteit in een snel evoluerende situatie benadrukt wordt. Ook heeft dit de noodzaak van het gebruik van digitale processen, zoals e-handtekeningen, in het werk van de Commissie versneld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-28T11:11:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.