3D Hubs voor honderden miljoenen naar Protolabs

Amerikaanse branchegenoot heeft er 280-330 miljoen dollar voor over

3D printen

Het Amsterdamse 3D Hubs, aanbieder van een platform voor 3d-prints, komt in handen van zijn Amerikaanse branchegenoot Protolabs. Met die overname is minimaal 280 miljoen dollar gemoeid. Op basis van doelstellingen kan kan dit bedrag met nog eens vijftig miljoen dollar worden verhoogd.

3D Hubs is in 2013 opgericht door Bram de Zwart en Brian Garret. Het bedrijf biedt een online platform voor wereldwijde 3d-productiediensten. Gebruikers kunnen hun ontwerp uploaden en op basis van een offerte direct de productie starten. Naar eigen zeggen zijn ruim zes miljoen onderdelen via het platform geproduceerd. Het bedrijf haalde tijdens drie investeringsrondes in totaal dertig miljoen dollar aan financiering op.

Protolabs biedt een online platform voor diverse productiediensten, waaronder 3D-prints. Het specialiseert zich in de snelle productie van op maat gemaakte onderdelen. Met de toevoeging van 3D Hubs kan Protolabs zijn klanten nog meer productieflexibiliteit aanbieden. Ook krijgt het toegang tot een netwerk aan productiepartners uit twintig landen, zodat het zijn aanbod kan uitbreiden met betere prijzen en doorlooptijden.

Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten van Protolabs zijn gevestigd in Amerika. Daarnaast beschikt het over productiefaciliteiten in Engeland, Duitsland en Japan.

De overname wordt naar verwachting eind van de maand afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-20T16:27:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.