Betty Blocks haalt 28 miljoen euro op

Investering

In zijn derde investeringsronde heeft no-code-ontwikkelplatform Betty Blocks 28 miljoen euro (33 miljoen dollar) vers kapitaal veiliggesteld. Het Alkmaarse bedrijf wendt het geld aan om de activiteiten uit te breiden en het product verder te ontwikkelen. De miljoenen zijn grotendeels afkomstig van SmartFin Capital, het investeringsvehikel van de Vlaamse geldschieter Jürgen Ingels.

Betty Blocks levert een platform waarmee ook niet-techneuten software kunnen ontwikkelen. Dit zou de innovatie versnellen en it-afdelingen ontlasten. De eerste versie van het platform verscheen in 2016.

Sindsdien ontving het softwarebedrijf al meermaals een investering. In 2017 bood ING drie miljoen euro, in 2019 gevolgd door NIBC Bank. Laatstgenoemde stelde een onbekend bedrag beschikbaar via een alternatieve financieringsconstructie, waarbij de leensom afhangt van de terugkerende omzet van de ontvangende partij.

SmartFin

De nieuwe investering van 33 miljoen euro wordt ook verstrekt via bovengenoemde financieringsconstructie van NIBC. Het geld is voor een groot deel afkomstig van SmartFin Capital van Jürgen Ingels. De Vlaamse techmiljonair vergaarde zijn fortuin in 2014 bij de verkoop van zijn bedrijf Clear2pay aan betalingsprovider FIS. Sindsdien investeert hij in jonge Europese technologiebedrijven.

Ook bestaande investeerders Morse en (andermaal) NIBC Bank doen mee in de nieuwe investering in het softwarebedrijf met vestigingen in Alkmaar en het Amerikaanse Atlanta, Georgia.

Betty Blocks en zijn algemeen directeur Chris Obdam zijn meermaals genomineerd voor een Computable Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-11T11:37:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.