Dit zijn de snelste Europese groeiers

Daaronder 10 Belgen en 19 Nederlanders

In de jaarlijkse top duizend van de Financial Times met grootste Europese groeibedrijven staan tien Belgische en 19 Nederlandse ondernemingen. Daaronder heel wat technologiebedrijven.

De lijst verschijnt jaarlijks en baseert zich op officiële omzetcijfers van de betreffende bedrijven. Zo gaat de nummer één het Finse Swappie er op een jaar tijd met 477 op vooruit qua omzetgroei. Het Letse Kilo Health staat op twee, Oci uit het Verenigd Koninkrijk op drie en op vier vinden we met het sociaal netwerk OnlyFans (ook uit het Verenigd Koninkrijk) een naam terug die intussen bekend is bij het grote publiek.

Belgisch

Wat de tien Belgische bedrijven uit de lijst betreft staat Kazidomi, een webshop met biologische en gezonde voeding, op de 29e plaats als hoogst genoteerde Belgische onderneming. Urbantz, een softwarebedrijf voor logistiek, volgt op plek 109. Technologiebedrijf Wielandts UPMT, gespecialiseerd in precisietechnieken voor apparatuur en staat op de 272e plek.

Sortlist, een platform dat bedrijven en communicatieagentschappen met elkaar in contact brengt, staat op de 381e plaats. Fintechbedrijf Ibanfirst komt op de 394e plaats. De Limburgse app-ontwikkelaar Appwise haalt net de top vijfhonderd en strandt op plaats 498.

Verder vinden we onder meer de webshop Nikkel Art (727), Invibes Advertising (digitaal adverteren op plek 805), Teal Partners (software en advies op de 869e plaats) en netwerk- en securityspecialist Spotit valt met plaats 924 nog net binnen de top duizend.

Nederland

Bij de negentien Nederlandse groeibedrijven uit deze Europese lijst staat AIHR (Academy to Innovate HR) het hoogst gepositioneerd. Het bedrijf staat op 33. Verder in de lijst vinden we Wolfram Chain (managementadvies op 43) en Matt Sleeps (interieur op 61).

Van de Nederlandse technologie-, security- en e-commercebedrijven uit de top duizend ranking vinden we verder nog Fastned (bekend van hun snellaadnetwerk, op 104), RoomRaccoon (hotelsoftware op 148), Mews (softwarebedrijf voor horeca op 180), Cybersprint (cybersecurity op 288) en PastBook (fotobeheer op 295). Ook zij vallen bij de eerste vijfhonderd groeibedrijven in Europa.

Wat verder qua Nederlandse technologiebedrijven staan SB Supply (e-commerce) op 525, Postex (softwarebedrijf) op 542, Sendcloud (software voor e-commerce op 547) en Piggy (software voor loyaliteitsprogramma’s op 712).

De volledige top duizend vindt u hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T11:08:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.