Oracle lanceert Java 20 met verbeterde features

Java

Oracle kondigt de nieuwe release Java 20 aan waarin zeven JDK Enhancement Proposals (JEP's) zitten. De meeste van deze updates zijn follow-up-functies die de functionaliteit verbeteren die in eerdere releases werd geïntroduceerd. Volgens Oracle zijn veel features verbeterd of is nieuwe functionaliteit toegevoegd. Dit moet de productiviteit van ontwikkelaars ten goede komen.

De nieuwste functies van Java 20 zijn gepresenteerd op de Java Developer Day in Redwood Shores. De softwarefabrikant claimt dat de prestaties, stabiliteit en beveiliging van het ontwikkelingsplatform op een hoger niveau zijn gebracht.

De nieuwste versie van 's werelds meest gebruikte programmeertaal biedt taalverbeteringen uit het OpenJDK-project Amber (record-patronen en patroonmatching voor switch). Het OpenJDK-project Panama leidde tot een betere connectiviteit tussen Java Virtual Machine (JVM) en native code (api voor externe functie en geheugen alsmede vector-api).

Ook het Project Loom ter verbetering van de Java Virtual Machine (JVM) bleek vruchtbaar. Denk aan thread-scoped waarden en virtuele threads. Deze threads zullen het schrijven, onderhouden en observeren van simultaan uitgevoerde applicaties met hoge doorvoer makkelijker maken. Gestructureerde concurrency behandelt meerdere threads als een enkele eenheid, wat de afhandeling en annulering van fouten versoepelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-23T10:24:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.