Lifetime Technology Achievement Award voor Jo Lernout

Luc Blyaert (auteur, links) met Award-winnaar Jo Lernout (rechts).

Jo Lernout, samen met Paul Hauspie de oprichter van L&H Speech Technology, krijgt de Lifetime Technology Achievement Award. Die prijs is tijdens het congres in Brussel uitgereikt door de World Complexity Science Academy (WCSA).

Jo Lernout werd gelauwerd als een van de wereldpioniers op het vlak van spraaktechnologie. De broncodes en patenten zijn nog steeds terug te vinden in de oplossingen van Microsoft, Apple en Amazon. L&H, in de jaren 80 en 90 het technologische wonder van Vlaanderen, ging overkop nadat er sprake was van fraude in de boekhouding. De zowat vierhonderd patenten werden in 2001 door Nuance ingepalmd voor amper elf miljoen dollar. Twee jaar geleden werd Nuance overgenomen door Microsoft voor zestien miljard dollar.

Lernout werd voorgedragen door de Belg Rudy Aernoudt, de vice president van de WCSA-vereniging. Die is een van de belangrijkste economische adviseurs bij de Europese Commissie en was ook sterk betrokken bij het 'One laptop per child'-initiatief van MIT-professor Nicolas Negroponte.     

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Châpeau Jo

Technology die de zijne niet was, noch van medewerkers. De link die hier wordt gemaakt tussen de 11 miljoen die Nuance betaalde en de 16 miljard die Microsoft betaalde voor Nuance is irrelevant. Alle octrooien in kwestie zijn bovendien verstreken. Tenslotte is Lernout zwaar veroordeeld voor ernstige fraude. Hier is niets Lifetime, niets Technology, en al zeker niets Achievement aan. Respect voor Aernoudt maar deze voordracht is bizar.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-18T12:36:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.