Arkite biedt virtuele arbeidsbegeleiding

Business innovatie

De start-up Arkite, gevestigd in C-mine Crib in het Limburgse Genk, komt met de Human Interface Mate (HIM) op de markt. Dit is een 3D-sensor die de handelingen van een arbeider op de werkvloer volgt. Een soort van ‘virtuele engelbewaarder’ die met de arbeider en de processen meedenkt en ingrijpt als het fout gaat.

Het systeem werkt contactloos en is gebaseerd op 3D-sensortechnologie en slimme software. Het idee komt oorspronkelijk van de game-industrie. ‘Missen blijft menselijk en daarom is het fijn dat een virtuele begeleider, net zoals in een spel, ondersteuning biedt’, zegt Ives De Saeger, samen met Johan Smeyers de managing director van Arkite.

‘Een voorbeeld: tijdens het orderpicking bevestigt HIM dat de handeling is uitgevoerd, zodat er geen tijd meer verloren gaat met scannen of het indrukken van allerlei bevestigingsknoppen. De medewerker kan zich bijgevolg volledig focussen op het échte werk.’

In het systeem van Arkite zorgt een beeldprojectie voor virtuele begeleiding. 'Erg handig, bijvoorbeeld in een assemblage-proces waar veel verschillende producten samengesteld worden. HIM is een logische aanvulling voor machines die geen of weinig begeleiding bieden, zoals plooibanken, lasboxen, boormachines of lijmmachines', sluit De Saeger af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-03T08:56:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.