Econocom komt met datacenter-robot

EOS Innovation helpt bij ontwikkeling Captain DC

Captain DC

Samen met businesspartner en roboticaspecialist EOS Innovation, onderdeel van Parrot, presenteert Econocom Captain DC, een autonome robot die non-stop de performance van datacenters monitort en voor onmiddellijke interventie zorgt zodra dat nodig is. Econocom biedt ondersteuning aan klanten die digitaal willen transformeren. De Captain DC werd tijdens de vakbeurs Storage Expo in Brussel geïntroduceerd; het prototype stond eind 2015 al in de startblokken.

De robot-assistent van Econocom is ontwikkeld voor medewerkers van datacenters en kwam mede dankzij feedback van experts uit die markt tot stand. Captain DC monitort 24/7 de infrastructuur verstuurt continu alerts vanuit het datacenter, maakt het mogelijk om op afstand diagnoses van technische problemen te stellen en ondersteunt de experts bij het dagelijks onderhoud.

Alle data die de robot verzamelt kan worden gebruikt om het datacenter verder in kaart te brengen en enterprise architecture services te ontwikkelen. ‘Captain DC is het resultaat van een gezamenlijk project van het ontwikkelteam van Econocom, onze klanten en businesspartner EOS Innovation’, zegt Han Jansen, directeur van Econocom Managed Services in Nederland. ‘We combineerden onze expertises om een robot te ontwikkelen die tegemoet komt aan de hedendaagse wens van onze klanten om altijd operationeel te zijn.’

Drie hoofdtaken

Captain DC is ontworpen om drie hoofdtaken uit te voeren: controle van het datacenter, bediening op afstand en een gids voor technici. Dankzij verschillende ingebouwde sensoren controleert Captain DC 24/7 zowel visueel als op basis van geluid tot op niveaus die voor de mens niet waarneembaar zijn. De robot monitort ook de luchtvochtigheid en temperatuur in alle gangen van het datacenter. Aan de hand daarvan voorspelt het incidenten wanneer het afwijkingen waarneemt. De robot voert autonoom patrouilles uit, kan obstakels en menselijke aanwezigheid detecteren en keert terug naar de basis om op te laden.

Met bediening op afstand is het mogelijk om incidenten te detecteren en diagnoses uit te voeren om zo beveiligingsteams in de mogelijkheid te stellen om onmiddellijk beslissingen te nemen. Tot slot is captain DC een gids voor technici. Het stuurt naar de exacte locatie van het incident en biedt ondersteuning aan level 2 en 3 om meer accurate diagnoses en snellere, veiligere interventies te garanderen.

Robotics intelligence

‘Captain DC is voortgekomen uit de robotics intelligence die EOS Innovation de afgelopen zes jaar uitgerold heeft’, zegt Grégory Lebourdais, communicatiedirecteur van EOS Innovation. ‘Econocom biedt antwoord op de specifieke wensen van hun datacenter-klanten: controle, realtime alerts en - via de data die de robot verzamelt, de mogelijkheid om ondersteunende diensten te leveren.’

Captain DC: Econocom’s next-generation robot for datacenter security

Computable Awards 2016

Econocom is genomineerd voor de Computable Awards 2016 in de categorie Digital Company van het jaar. Tot en met 9 oktober 2016 kan er gestemd worden voor de Computable Awards 2016. Dit gaat via een speciale stemmodule.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-17T11:51:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.