Internet of Things centraal bij toekomstvisie IFS

IFS-ceo Alastair Sorbie (links) en cto Dan Matthews.

IFS-ceo Alastair Sorbie vertelt tijdens de World Conference in Gothenburg over de toekomstplannen. Centraal hierbij staat de kapitaalinjectie van EQT en de verbinding tussen het internet of things (IoT) en de applicaties van IFS. Ook cto Dan Matthews deelt zijn toekomstvisie met de aanwezige journalisten.

Sorbie: ‘We willen elk jaar 10 procent van onze omzet investeren. Dit doen we vooral op het gebied van mobile, field service management en lokalisatie.’ De Brit gaat ook in op de investering van het Zweedse investeringsfonds EQT Mid Market die eind 2015 plaatsvond. ‘Over het algemeen zijn de reacties op deze investering heel positief. Door de kapitaalinjectie kunnen we ons potentieel optimaal benutten. Ondanks dat er vaak geruchten zijn dat we worden overgenomen, bewijzen we keer op keer dat elke uitdaging ons bedrijf sterker maakt. Van een toekomstige overname is dus geen sprake.’ De toekomst ziet de directeur zonnig tegemoet. ‘Het businessmodel van IFS blijft hetzelfde, maar ik voorspel dat we veel nieuwe klanten krijgen, nieuwe producten ontwikkelen en nieuwe partnerschappen aangaan.’

Internet of Things

Technisch directeur Dan Matthews gaat verder in op de nieuwe IoT Business Connector. ‘We willen het internet of things verbinden met onze IFS-applicaties. Het is een plug en playmodel; de data afkomstig van verschillende apparaten met sensoren komt direct terecht in onze applicaties.' Matthews stelt dat IFS vooral focust op onderhoudsvraagstukken. 'Het is belangrijk dat bedrijven beseffen dat ze bij het onderhoud van apparaten overgaan van een ‘kalenderplanning’, naar een ‘conditieplanning’. Dit houdt in dat onderhoud niet volgens een bepaald schema, bijvoorbeeld één keer per maand, standaard wordt uitgevoerd, maar gebeurt op basis van de data afkomstig van de apparaten die aangeeft wat de staat is van een bepaald apparaat.’ De erp-leverancier gaat zich met het nieuwe IoT-product met name richten op onderhoudsvraagstukken en service management, supply chain is volgens het bedrijf voor IFS op dit moment minder interessant. 

Onderhoud op basis van data

Volgens de cto biedt data-analyse de mogelijkheid om voorspellingen te doen over of en zo ja, wanneer onderhoud aan apparaten het beste plaats kan vinden. ‘Belangrijk hierbij is om de data ‘flowing’ te houden en de IoT-architectuur een belangrijke rol te laten spelen. It-dienstverleners krijgen hierdoor nieuwe businessmodellen. Zo kunnen ze bij hun klanten aangeven wanneer er onderhoud nodig is op basis van data, inzicht geven in de data of de data aan de klanten zelf geven waarna deze zelf analyses kunnen uitvoeren. Bij it-dienstverlening gaan (verschillende vormen) van services dus een steeds grotere rol spelen’, besluit de cto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-26T09:56:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.