CeBIT onderscheidt app die gewasschade voorkomt

CeBIT 2017-update!

De makers van Plantix, een app die platenziekten diagnosticeert en de groei van gewassen monitort , hebben de CeBIT-innovation Award 2017 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Johanna Wanka, de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek. Aan de award is 50.000 euro verbonden om de app door te ontwikkelen.

Plantix diagnosticeert aan de hand van een foto of er bij een plant of gewas sprake is van een plantenziekte. 

De app is gekoppeld aan een database die gegevens bevat van aangesloten universiteiten en wetenschappers. Naast de digitale bibliotheek met biologische literatuur biedt de app een stappenplan om problemen aan te pakken en is er een koppeling met geo-informatie om ontwikkelingen rondom bepaalde meldingen of ziekten beter in kaart te brengen. Ook wordt via de app weerdata gedeeld. 

Door de app in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden te verspreiden, moet voorkomen worden dat oogsten mislukken. Bijvoorbeeld doordat problemen en plantenziekten in een vroeg stadium worden herkend en aangepakt.

Puttview

Het is voor de vijfde keer dat CeBIT de Innovation Award uitreikt. De tweede prijs, een geldbedrag van 30.000 euro, ging dit jaar naar Puttview. De startup uit Hamburg maakt een trainingstool voor golfers die het putten willen verbeteren. Ze maken gebruik van augmented reality. Dat gaat via projecties van de ideale lijn op een oefen-green. De oplossing bestaat ook uit een applicatie voor de Microsoft Hololens. Daarbij wordt de golfer via de slimme bril ondersteund in het fijnslijpen van zijn put.

De derde prijs, een geldbedrag van 20.000 euro, ging naar van developers-collectief Boxify technology. Dat komt met een platform voor de beveiliging van mobiele apparaten dat Secure Your Own Device (SYOD) is gedoopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-20T14:43:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.