'Kwart bedrijven ziet ict-projecten in soep lopen'

Internationaal onderzoek Fujitsu: Mislukkingen leiden tot faalangst voor it

Een kwart van de bedrijven wereldwijd heeft de afgelopen twee jaar tenminste een keer te maken gehad met een mislukt digitaliseringsproject. Dat kost bedrijven gemiddeld 550.000 euro en maakt it-beslissers schichtig om nieuwe projecten te beginnen. Dat kan hun concurrentiepositie aantasten, concludeert Fujitsu in zijn internationale onderzoek The Digital Transformation Pact.

Fujitsu voerde het onderzoek uit onder 1625 it-beslissers van grote bedrijven wereldwijd. De automatiseerder presenteerde recent de conclusies op het grote klanten- en partnerevenement Fujitsu Forum, dat eerder deze maand in München plaatsvond.

Volgens Duncan Tait, die de leiding heeft over de activiteiten van Fujitsu buiten Japan, is het gevolg van het mislukken van één op de vier digitale projecten dat bedrijven voorzichtig zijn geworden met digitale transformatie. Voor twee derde zijn de potentieel hoge kosten van een mislukt project een reden om toekomstige digitalisering uit te stellen, aldus Tait.

'Uit ons onderzoek zegt 68 procent van de ondervraagde managers last te hebben van de faalangst die er in de organisatie heerst als het om nieuwe ict-projecten gaat. Daardoor lopen die bedrijven het risico achterop te raken bij de concurrentie die wel met innovatieve ict bezig is', hield hij zijn toehoorders voor op het Fujitsu Forum.

Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de ondervraagden een groot gebrek aan digitale vaardigheden binnen de eigen organisatie ervaart. Het inhuren van it-personeel is een dure schijnoplossing, vindt Tait. Bedrijven moeten in zo'n situatie veel meer investeren in training en herscholing. Ook moeten ze beter kijken naar hoe externe expertise wordt ingezet. De Fujitsu-topman vindt dat bedrijven uiteindelijk de in zijn ogen essentiële onderdelen – mensen, acties, samenwerking en technologie - beter met elkaar in evenwicht moeten brengen om innovatieprojecten tot een succes te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-27T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.