Managed hosting door True

BotBakery levert de Persgroep een betaalchatbot

Het Laatste Nieuws werft abonnees via Facebook Messenger

 

Chatbot

Lezers van Het Laatste Nieuws (de Persgroep) kunnen hun abonnement afsluiten en betalen via een chatbot op Facebook Messenger. De technologie is ontwikkeld door BotBakery. Dat bedrijf uit Machelen creëerde een chatbot die is gekoppeld in de systemen van Ingenico en Het Laatste Nieuws.

BotBakery uit Machelen en Ingenico, met een Belgische vestiging in Bussel, sloegen de handen in elkaar om Het Laatste Nieuws te helpen aan een oplossing voor zogenaamde conversational commerce. Hierbij kunnen gebruikers via een chatbot abonnementen afsluiten en betalen in Facebook Messenger. BotBakery ontwikkelde de technologie en integreerde deze met de systemen van Ingenico en Het Laatste Nieuws.

Volgens Dennis Peeters van BotBakery zijn deze bancaire chatbotbetalingen veilig. ‘De veiligheid van deze betaalchatbot is van hetzelfde niveau als in een webshop - er worden geen creditcardgegevens gedeeld met de chatapp zelf en de data blijven in het bezit van de Persgroep.’

De chatbot is nu enkel beschikbaar voor Facebook Messenger. De partijen willen in een volgend stadium kijken of deze chatbotbetalingen ook via andere kanalen aangeboden kunnen worden.

BotBakery

BotBakery is een spin-off van The House of Marketing en onderdeel van de Quanteus Group. Het bedrijf brengt kunstmatige intelligentie, interfaces, personalisatie en gebruikerservaring samen tot een (chat)bot.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6336782). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.