ING zet it-leger in voor integratie Record Bank

ING bankkantoor

Om de samensmelting van Record Bank en ING België de komende dagen en weken vlot te laten lopen, kiest de bank voor flink wat mankracht. ING België wil in elk geval Argenta-toestanden vermijden, waar een upgrade tijdens het Paasweekend faliekant uitdraaide.

Op het vlak van it staat ING voor een behoorlijke opdracht. De (juridische) fusie van ING en Record werd vastgelegd op maandag 30 april, de start voor ING voor de operationele integratie van Record Bank.

De impact van de integratie is ook groot voor het personeel. ‘In haar totaliteit werken zo’n duizend medewerkers mee aan het project met betrekking tot de samensmelting van de bankactiviteiten van Record Bank en ING België’, vertelt Vanessa Zwaelens, woordvoerster van ING.

Toch gaat het niet altijd om duizend man. ‘Wat specifiek het ‘migratieweekend’ betreft, zullen zo’n tweehonderd collega’s tijdens dat specifieke weekend beschikbaar zijn’, aldus Zwaelens.

Het type van de ingezette profielen is overigens uiteenlopend en het gaat zeker niet enkel om pure techneuten. ‘Het betreft meerdere type profielen, waaronder onder meer it-profielen, alsook andere bank-gerelateerde profielen.’

Argenta-scenario

In elk geval wil ING een Argenta-scenario vermijden. Bij deze bank konden klanten een week niet online of mobiel bankieren omdat een grote it-upgrade voor problemen zorgde.

Bij ING klinkt men alvast vol vertrouwen. ‘Het is een project dat al geruime tijd met de nodige zorg en aandacht wordt voorbereid’, benadrukt Zwaelens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijkbaar toch niet vlot verlopen. Alle informatie over onze lopende kredieten is zoek geraakt. Wij hebben voor een andere investering dringend een officieel document nodig met de huidige staat van ons aflossingstabel. Dit is niet mogelijk met als gevolg dat wij moeten afhaken voor de nieuwe investering en dus veel schade lijden. Bij ING wil niemand hier commentaar op geven en zelf niet werken naar een oplossing. Ongezien.

Bij mij net dezelfde situatie! Spaarrekening en kredieten verdwenen. Niet terug te vinden. Ook ik loop schade omdat ik daardoor geen heropname kan aanvragen i.v.m. verbouwing. Door Record eerst aan het lijntje gehouden, nu bij ING weten ze van niets...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-27T15:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.