HPE stopt 4 miljard dollar in intelligence edge

Investering dollar groei

HPE investeert de komende vier jaar een bedrag van vier miljard dollar in de intelligence edge. Dit maakte Antonio Neri, president en ceo van HPE, dinsdag 19 juni bekend tijdens HPE Discover 2018 in Las Vegas. De investering richt zich op het verder ontwikkelen van intelligence edge producten, services en stimuleert technische initiatieven vanuit de eigen organisatie.

Door technologie, mensen en de economie samen te brengen, heeft HPE volgens Neri de afgelopen drie jaar getransformeerd in één strategische partner. ‘Digitale transformatie begint bij de edge, de opkomst van de intelligence edge is de volgende grote stap’, aldus Neri tijdens de druk bezochte General Session, waar hij honderden it-professionals, bloggers, analisten en journalisten uit de hele wereld bijpraatte over zijn toekomstvisie aangaande it-infrastructuur.

Data als nieuwe munteenheid

Volgens de ceo is er momenteel een grootse transformatie gaande, gericht op de enterprise van de toekomst waar de nadruk ligt op een drietal pijlers: edge centric, cloud enabled en data driven.‘Ik geloof stellig dat data de nieuwe munteenheid zijn en geheugen de nieuwe munt. We gooien teveel data weg door te weinig tijd en mankracht, ruim 94 procent wordt verspild. Het aantal data explodeert, de mens kan zelf niet langer alles verwerken en heeft hulp nodig’, zegt Neri doelend op de noodzaak van huidige ontwikkelingen als machine learning en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai).

Memory-driven computing

De beursvloer van het driedaagse HPE Discover-evenement is gevuld met tientallen innovatieve technologieën, allen op zichzelf staande innovaties die een grote impact kunnen hebben op ons dagelijks bestaan. Veelal nog onbewust. Inmiddels zouden 120 van de vijfhonderd super
computers in de wereld geleverd zijn door HPE. Toch springt er volgens Neri één ding echt uit: ‘Memory driven computing zal echt álles veranderen. Je kunt een heel bedrijf bouwen met slechts één infrastructuur. Het is de ultieme, schaalbare, composable infrastructuur.’ De door HPE speciaal ontworpen memory-driven computing sandbox, helpt ontwikkelaars dan ook de voor hen best passende infrastructuur te
bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T14:29:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.