Binnenkort ziekenhuistransport met drones

Vervoer van onder meer bloed en urine

Vanaf de tweede helft van 2019 zullen vijf bedrijven testvluchten met drones uitvoeren voor transport van medische pakketten. Het zal gaan om transport tussen ziekenhuizen in de Antwerpse regio.

Het bericht komt van Belgocontrol, een van de vijf partners in het project. Het project met de naam Medrona wordt gesteund door de federale overheid. De andere bedrijven zijn Sabca, Unifly, NSX en Helicus. Elk bedrijf zal een specifiek deel van de totaaloplossing voor zijn rekening nemen. Unilfy is overigens de startup, die eerder dit jaar door Computable werd uitgeroepen tot Tech Startup of the Year.

Bloed en urine

Het doel van Medrona bestaat erin een systeem uit te testen dat medische pakketten kan transporteren. Belgocontrol denkt hierbij aan menselijk weefsel, bloed- en urinestalen, maar ook aan apotheekbereidingen. Het transport moet, volgens de initiatiefnemers, gebeuren op een betrouwbare, ecologische en efficiënte manier.

Binnen het project zullen de specifieke vliegcorridors tussen ziekenhuizen verder worden bekeken. Aandachtspunt wordt zeker ook het wettelijke aspect. Na een reeks testvluchten in 2019 is het namelijk de bedoeling dat Medrona de wettelijke goedkeuring krijgt voor de toekomstige exploitatie van het dronetransportsysteem voor medische doeleinden in Antwerpen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-05T11:27:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.