Dronespecialist Unifly haalt 17 miljoen op

Unifly werd in 2018 door Computable uitgeroepen tot Tech Startup van het Jaar.

Unifly uit Antwerpen, aanbieder van software voor onbemande verkeersmanagement voor drones, heeft tijdens een tweede investeringsronde zeventien miljoen euro opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. Met het kapitaal wil het bedrijf internationaal groeien en zijn platform uitbreiden met nieuwe features en producten.

Unifly is in augustus 2015 opgericht. De startup biedt een platform om het onbemande luchtverkeer te beheren (unmanned traffic management, utm). In 2016 hield het zijn eerste investeringsronde. Toen haalde het vijf miljoen euro op bij het Japanse Terra Drone en de Belgische Qbic en PMV.

Nu heeft Unifly een tweede investeringsronde gehouden. Hierbij haalt het bedrijf in totaal zeventien miljoen euro op. Tijdens deze ronde stappen twee nieuwe investeerders in het bedrijf, te weten de nationale autoriteit voor luchtverkeersleiding van Duitsland (Deutsche Flugsicherung, DFS) en de Belgische Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPMI).

De organisatie wil zijn internationale aanwezigheid uitbreiden. Zo verwacht het in de toekomst ook nieuwe markten te kunnen aanboren, zoals luchttaxi’s en de integratie tussen zelfrijdende auto’s en drones.

In 2018 werd Unifly door Computable uitgeroepen tot Tech Startup van het Jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-04T08:41:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.