Humanoïde robot helpt klant in computerwinkel

Chinees Ubtech en Belgisch ZoraBots leveren robots aan winkelketens Auva en Computer Checkpoint

Robot

Bezoekers van de winkelketens Auva en Computer Checkpoint kunnen hulp verwachten van robots. Deze robots doen productaanbevelingen en verschaffen aanvullende informatie. Bovendien bieden ze klanten een drankje aan. De robots worden geleverd door het Chinese Ubtech en zijn uitgerust met software van ZoraBots uit Oostende.

Het gaat in totaal om elf humanoids, robots met menselijke kenmerken zoals romp, hoofd, armen en benen. De mobiele, intelligente en interactieve Cruzr-robots moeten klanten helpen en het personeel bijstaan.

‘Wereldwijd leveren we zo’n drieduizend robots aan retailers, waarvan het merendeel voor de Chinese markt’, legt Shiyo Lin uit. Volgens de hoofd marketing bij Ubtech Europa zijn de robots te gebruiken om producten in winkels te betalen, hotelgasten binnen te laten en mensen te helpen in ziekenhuizen en musea. 'In China worden ze in een paar luchthavens al gebruikt om de status van vluchten weer te geven, reizigers te gidsen, en hotels en taxi’s op te zoeken.’

In de toekomst kunnen studenten van Hogeschool PXL mogelijk aan de slag met de nieuwe technologie. Zij moeten nieuwe vormen van retail bedenken waarin robots en kunstmatige intelligentie een rol spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-22T11:37:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.