NEC ondersteunt VN in strijd tegen wereldhonger

Biometrie

NEC gaat een samenwerking aan met het Wereldvoedselprogramma (WVP) van de Verenigde Naties (VN). Het Japanse ict-bedrijf biedt de VN expertise op het gebied van biometrie. Dat wordt toegevoegd aan het Scope-platform van de VN om wereldhonger te bestrijden.

WVP beschikt over een platform voor het beheer van digitale identiteit en dienstverlening. Dit wordt zowel door de WVP als zijn partners ingezet om voedselhulp en diensten te realiseren. Via de samenwerking met NEC wil de organisatie nu nieuwe technologieën op het gebied van biometrische authenticatie aan het Scope-platform toevoegen. Dit met het doel om de kwaliteit van het platform te verbeteren.

Dit partnerschap helpt de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN te bevorderen, met name de tweede doelstelling om ‘een einde te maken aan honger, voedselzekerheid en verbeterde voeding te bereiken en duurzame landbouw te bevorderen.’ Hierbij moet honger tegen 2030 uit de wereld geholpen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-29T09:49:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.