Agoria komt met online-ai-cursus voor bedrijven

Technologiefederatie Agoria introduceert een online-cursus over kunstmatige intelligentie (ai). AI in Business is gericht op bedrijven en hun werknemers. Dit is naar eigen zeggen een primeur in Europa.

Via de online-cursus leren werknemers in minder dan vier uur tijd de basisprincipes van ai en de zakelijke mogelijkheden daarvan. Bovendien wordt praktische begeleiding aangeboden, zodat cursisten met de technologie kunnen beginnen. Ook bevat de cursus meer dan dertig videogetuigenissen van concrete toepassingen van bedrijven, om bedrijven zoveel mogelijk inspiratie te bieden.

Agoria heeft de leergang ontwikkeld in samenwerking met meer dan twintig bedrijven. Het gaat om grote bedrijven zoals Microsoft, IBM en Proximus, maar ook kleinere start- en schaalbedrijven in België, zoals Faktion, In The Pocket, Froomle, Radix en Reimagine.

Met de cursus wil Agoria het gebruik van ai in de Belgische industrie versnellen, door in de eerste plaats in te zetten op het verhogen van de digitale kennis van alle werknemers. Zo wil Agoria bijdragen aan de digitale omscholing van de Belgische werknemers, één jaar na de lancering van het programma ‘Be the change’.

De ai-cursus wordt op 29 oktober geïntroduceerd. Dat gebeurt op Brussels Airport, waar ai wordt ingezet om het verblijf van passagiers op de luchthaven comfortabel te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-28T09:12:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.