ML6 verbetert productieproces bij Accolade Wines

Het Gentse ML6 kondigt de samenwerking aan met Accolade Wines, een wereldwijde wijnproducent met een bottelarij in Groot-Brittanië. Met behulp van machine learning wil ML6 de verspillingsmarge van Accolade Wines reduceren en de ecologische voetafdruk van de wijnfabrikant verlagen.

ML6, gespecialiseerd in oplossingen op vlak van kunstmatige intelligentie, machine learning en reinforcement learning, start naast ons land ook steeds meer projecten in het buitenland. Accolade Wines is hier een voorbeeld van. Het bedrijf bottelt In het Accolade Park in Zuidwest Engeland per jaar ongeveer tweehonderd miljoen liter wijn en is daarmee de grootste wijnproducent in het Verenigd Koninkrijk.

Verspilling terugdringen

De taak van ML6 was het productieproces live monitoren en de verspilling terugdringen. Tijdens een proof of concept, dat begin april 2019 van start ging, bouwde ML6 een dashboard om de wijnstroom van opslagtank tot het vullen van de flessen op een van de zes productielijnen live te volgen. Het dashboard uitgerust met een rules-based waarschuwingssysteem verwittigt de operator wanneer zich ongebruikelijk gedrag op de lijn voordoet dat kan leiden tot wijnverlies.

Door het dashboard is Accolade Wines in staat om in realtime te volgen wat er gebeurt op de bottellijn, onmiddellijk actie te ondernemen en op termijn meer optimale controlesystemen te implementeren. Door een machine learning-techniek (unsupervised clustering) in te zetten, kan het ook gebeurtenissen of patronen die op wijnverlies kunnen wijzen uit historische data filteren.

Automatiseren

De eerste fase van het proof of concept is intussen opgeleverd en ML6 vergaart en bewaart nu de relevante data in de cloud. In een volgende fase is het de bedoeling om machine learning in het dashboard te integreren en op meer productielijnen in te zetten. Het ultieme doel is om deze optimalisatie te automatiseren om zo de efficiëntiemarges verder te verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-09T11:42:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.