Volvo en Jaguar investeren in autonoom rijden

Dit artikel delen:

Volvo Group Venture Capital en InMotion Ventures, de investeringsarm van Jaguar Land Rover, pompen geld in de Amerikaanse startup Apex.AI. Dat bedrijf bouwt een besturingssysteem voor robots (robot operating system, ros) voor autonome voertuigen.

Het systeem wordt een open source framework waarmee auto’s zelfstandig kunnen rijden en navigeren. Volgens Apex.AI haalt het op die manier ‘alle complexiteit uit hardware, middleware, kernel, interfaces en drivers’ en wordt een en ander teruggebracht tot ‘eenvoudige, robuuste, veilige en beveiligde api’s’. 

Naast Volvo (de fabrikant van vrachtwagens en graafmachines, niet de autobouwer) en InMotion is ook het investeringsfonds Hella bij de kapitaalsverhoging betrokken. Het trio schaart zich bij bestaande investeerders in Apex.AI, waaronder Toyota, Airbus, Lightspeed Ventures en Canaan Partners. 

Apex.AI werd in 2017 opgericht door Jan Becker en Dejan Pangercic, die voorheen bij Bosch aan de slag waren. Apex.OS, hun vlaggenschip, moet tegen volgend jaar al toepasbaar zijn in auto’s, maar ook industriële robots en luchtvaarttoepassingen. In mei vorig jaar vervoegde Karl-Thomas Neumann, een ex-directeur van Continental en Volkswagen, de raad van bestuur van het bedrijf. Tegelijkertijd werden er ook plannen onthuld om een kantoor in München te openen.

Volvo Group Venture Capital

Volvo Group Venture Capital maakte ook bekend in te zijn gestapt bij Autotech Ventures, een Amerikaans fonds voor venture capital dat investeert in startups in de automobiel- en transportsector. 

In oktober stak de investeringstak van Volvo Group ook al geld in Upstream Security, een it-beveiliger voor de auto-industrie uit Israël.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-09T14:50:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.