ISE vertrekt vanuit Amsterdam naar Barcelona

Samenwerking gestart met The Next Web

Integrated Systems Europe (ISE), met 74.216 geregistreerde bezoekers een van de grootste zakelijke beurzen in Amsterdam, keert de hoofdstad de rug toe. ISE wordt vanaf 2021 in de Fira de Barcelona gehouden. Nog meer dan in het verleden moet innovatie het hart van de beurs worden.

Duncan Wardle, voormalig hoofd creativiteit en innovatie bij Disney, benadrukte dat tijdens de opening van ISE 2020. De beurs wordt tot vrijdag 14 februari in Amsterdam RAI gehouden. Om van de beurs nog meer een podium voor tech en innovatie te maken, gaat ISE meerjarig samenwerken met The Next Web (TNW), een door Boris Veldhuijzen van Zanten en Patrick de Laive opgerichte organisatie. The Next Web moet naar Barcelona in 2021 een ‘tech fesitval vibe’ brengen. 

Mike Blackman, algemeen directeur van ISE, zei dat TNW vooral zijn kennis van startups en scaleups gaat inbrengen. 

Corona

"Wie zich niet lekker voelt, wordt aangeraden direct de eerste hulp te bellen"

Op ‘s werelds grootste audiovisuele beurs zijn 1.318 bedrijven vertegenwoordigd. LG is dit jaar afwezig in reactie op het coronavirus. Ook zijn vijftig Chinese exposanten en nog eens twintig niet-Chinese exposanten afgehaakt. Blackman zei dat de beurs dit jaar 6,7 procent meer voorregistraties heeft ontvangen. Maar hoeveel bezoekers er uiteindelijk zijn gekomen, zal vrijdag bekend worden gemaakt.

Tot nog toe heeft vier procent aangegeven niet naar Amsterdam af te reizen. Daaronder bevinden zich veel Chinezen. Desondanks zijn veel Chinese stands goed bemand. Blackman riep de aanwezigen op geen handen te schudden en alle voorschriften van veiligheid en hygiëne op te volgen. Wie zich niet lekker voelt, wordt aangeraden direct de eerste hulp te bellen. ‘Ook al heb je de avond tevoren teveel gedronken’, aldus Blackman. 

Centraal op de beurs staan digital signage, oplossingen voor winkels en hotels, virtual reality en systemen voor stadions. Nieuw is een conferentie voor de inrichting van controlekamers. De conferentie voor ‘smart buildings’ mag zich dit jaar verheugen in een groeiende belangstelling. 

Multiview

Hoogtepunt dit jaar zijn twee multiview-systemen voor virtual reality (vr) waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale projectie. Gedemonstreerd wordt de toepassing van vr in ruimtes waar personen met elkaar samenwerken. Multiview betekent dat maximaal drie mensen met vr-brillen een stereoscopisch driedimensionaal virtueel model kunnen zien. Ook is daarmee interactie mogelijk. Bijzonder is dat elke deelnemer het object vanuit zijn gezichtspunt kan aanschouwen. 

Bij conventionele vr-systemen kijkt iedereen vanuit hetzelfde perspectief. De nieuwe systemen die in de RAI worden getoond, werken veel realistischer. Als de deelnemers rond een object lopen, draait dat met hen mee. Anders dan bij op het hoofd gemonteerde apparaten kunnen de deelnemers elkaar niet uit het oog verliezen. Elk multiview-systeem is gebaseerd op een Insight 4K hfr 360-projector die 360 beelden per seconde aan kan met een 4K-resolutie.

Het ene systeem is bedoeld voor zakelijk gebruik. De deelnemers kunnen van het virtuele object componenten afhalen en deze door andere vervangen. Het andere systeem richt zich op content voor bezoekers aan een attractiepark. Die kunnen tijdens een rit helemaal onderdompelen in een vr-themapark. 

Display

ISE blijft toch een echte av-beurs.

Samsung presenteert tijdens ISE ‘s werelds eerste 8K-display dat de hele dag onafgebroken in werking kan zijn. Het QLED 8K-scherm is bedoeld voor digital signage.

Voor creatieve teams die veel met elkaar moeten samenwerken, is de digitale flipchart Samsung Flip 2 ontwikkeld. Om gebruikers op verschillende locaties te bedienen, wordt samengewerkt met Cisco Webex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-11T11:37:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.