Comptia lanceert gratis innovatietool

cloud

Brancheorganisatie Comptia lanceert een gratis tool om opkomende technologieën te beoordelen. Deze moet bedrijven helpen bepalen op welke fronten zij klaar zijn om te innoveren.

De ‘Emerging Technology Innovation Assessment Tool’, is de naam van dit hulpmiddel. Naast het uitzoeken op welke domeinen bedrijven nog kunnen innoveren, biedt de tool informatie over de stappen die een organisatie moet zetten om haar activiteiten uit te breiden. De tool is ontwikkeld door de Comptia Emerging Technology Community. 

Volgens Michael Haines, werkzaam bij Microsoft en voorzitter van de Comptia Emerging Technology Community, zijn er goede redenen voor dit initiatief. 'Het enthousiasme over nieuwe technologie wordt vaak getemperd door de onzekerheid of een organisatie erin slaagt deze technologie goed te ondersteunen', zegt Haines. 'De tool die we nu hebben ontwikkeld, biedt beslissers de informatie die ze nodig hebben om te bepalen in welke mate hun organisatie klaar is om te profiteren van innovaties.'

Drie punten

De Emerging Technology Innovation Assessment Tool vraagt organisaties om zichzelf op drie punten te beoordelen:

1. Heeft de organisatie een bedrijfscultuur die innovatief is en gebaseerd op investeringen, commitment van het management en samenwerking tussen medewerkers?

2. Is er sprake van een organisatorische infrastructuur voor wat betreft strategie, visie, alignment, adoptie en communicatie om het invoeren van innovaties te ondersteunen?

3. Hebben de medewerkers binnen hun dagelijkse werkzaamheden de ruimte om nieuwe werkwijzen te gebruiken en nieuwe resultaten te behalen? 

Een bedrijf scoort op elk van deze categorieën tussen de nul en vijftien punten, en bepaalt daarmee de geschiktheid om te innoveren. De tool biedt ook sterktes, zwaktes en aanbevelingen voor vervolgstappen. 

Recent onderzoek van Comptia wees overigens uit dat een meerderheid van de managers (54 procent) positief denkt over opkomende technologieën. 21 procent is enthousiast én ongerust. Budgettaire beperkingen, het beperken van risico’s, het ontbreken van een duidelijke businesscase en onduidelijkheid over de beschikbare opties zijn de belangrijkste factoren waarom een organisatie het voor wat innovatie betreft, rustig aan doet. 

De Comptia Emerging Technology Innovation Assessment Tool is beschikbaar op https://surveys.comptia.org/s3/Emerging-Tech-Assessment-Grid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-12T13:44:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.