Uber-concurrent strijkt neer in Vlaanderen

Taxi België

De taxioorlog woedt hevig in Vlaanderen. Na eerder Uber zet nu ook het Franse Heetch de stap naar de Vlaamse markt.

De Franse Uber-uitdager Heetch maakt zijn platform klaar voor een lancering in Antwerpen, meldt De Tijd. De plannen zijn door het bedrijf zelf bevestigd.

Op de site van Heetch staat vermeld dat de dienst in Antwerpen wordt aangeboden. Ook Gent en Leuven worden voorzien, naast Brussel waar de taxidienst al actief was. De app is volledig in het Nederlands beschikbaar.

Eerder deze week maakte Uber bekend dat vanaf maandag in Vlaanderen taxiritten te boeken zijn via de Uber-app, en dit bij professionele en vergunde chauffeurs.

Geen commissie

"De chauffeurs die zijn aangesloten bij het Heetch-platform staan 15 procent commissie af, wat lager is dan bij andere platformen"

Heetch bestaat ongeveer zeven jaar en volgt sindsdien ongeveer dezelfde aanpak als Uber, met een app waarmee je ritten kan reserveren bij vergunde chauffeurs. Of, in de startfase, bij automobilisten die gewoon hun auto delen. Tot nog toe richtte het bedrijf zich alleen op Franstalige markten, zoals Frankrijk zelf of Franstalige landen in Afrika als Marokko.

De chauffeurs die zijn aangesloten bij het Heetch-platform staan vijftien procent commissie af, wat lager is dan bij andere platformen. Bij Uber is dat bijvoorbeeld een kwart.

Heetch deelt mee dat het gedurende de eerste drie maanden zelfs geen commissie op de voltooide ritten in Vlaanderen zal aanrekenen. ‘Alle omzet gaat integraal naar de chauffeurs’, klinkt het. ‘We willen hiermee de chauffeurs een duwtje in de rug geven tijdens de moeilijke sanitaire situatie waarin we ons vandaag bevinden’, stelt Maxime Vander Stichele, hoofd van Heetch België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-06T11:14:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.