Infosys experimenteert met AWS-quantumcomputing

Infosys gaat Amazon Braket inzetten om meerdere use-cases in quantumcomputing te verkennen en te bouwen. Geslaagde projecten maken daarna deel uit van Infosys Cobalt, het cloud-aanbod van de Indiase it-gigant. De Amerikaanse hyperscaler biedt met Amazon Braket een omgeving aan waar onderzoekers tests kunnen doen met hardware van andere fabrikanten en quantum-applicaties kunnen simuleren.

Amazon kondigde afgelopen augustus zijn beheerde quantum-omgeving Braket aan. Nu de huidige quantum-computingtechnologie in grote mate is geavanceerd, acht de hyperscaler de tijd rijp om de markt te betreden. 'De fase is bereikt waarin het aantal qubits waarmee we kunnen werken, interessant wordt', aldus Amazon. Overigens kan het nog jaren duren eer de eerste commerciële toepassingen op de markt verschijnen.

Vooruitlopend daarop wil Infosys ruiken aan en proeven van de potentie van quantumcomputing. Onder meer het bestuderen van complexe rekenvraagstukken met behulp van deze technologie staat hoog op de agenda. Het Infosys Center for Emerging Technology Solutions (Icets) onderzoekt aan de hand van een aantal use-cases, zoals route-optimalisatie en fraudedetectie, de haalbaarheid van commerciële diensten ter uitbreiding van het cloudportfolio Cobalt van de Indiase ict-dienstverlener.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-23T11:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.