Capgemini tuigt quantumlab op met IBM

Om zijn expertise op het gebied van quantumtechnologie te bundelen en vergroten, tuigt Capgemini een speciaal lab op. Dat gebeurt in samenwerking met IBM. In drie landen opent de ict-dienstverlener een zogeheten Quantum Lab, waar specialisten onderzoek coördineren, de technische mogelijkheden verkennen en klanten op weg helpen met quantum computing.

De Capgemini Q-Labs verschijnen in het Verenigd Koninkrijk, Portugal en India en zijn bedoeld om nieuwe oplossingen te onderzoeken voor sectoren die het meest zouden profiteren van quantumtechnologie. Volgens de dienstverlener gaat het daarbij vooral om biowetenschappen, financiële dienstverlening, auto-industrie en lucht- en ruimtevaart. Het wordt voor organisaties mogelijk om te experimenteren en interne vaardigheden op te bouwen.

Kennis en kunde in huis

Naar eigen zeggen heeft Capgemini wetenschappelijke en technologische kennis en kunde in huis op het gebied van quantum computing. De experts ondersteunen al langer bedrijven en organisaties bij experimenten en ontwikkeling. Ook is het bedrijf sinds 2020 betrokken bij het lectoraat Applied Quantum Computing dat Hogeschool van Amsterdam (HvA) samen met het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en onderzoeksinstituut QuSoft optuigden.

De samenwerking met IBM geeft de klanten van Capgemini toegang tot IBM's quantumcomputersystemen, waaronder de onlangs aangekondigde 127-qubit-processor Eagle en opensource-ontwikkelkit voor quantuminformatiesoftware Qiskit. De ict-dienstverlener wordt een zogeheten IBM Quantum Hub en sluit zich daardoor aan bij een wereldwijd netwerk van ruim 170 organisaties die werken aan de ontwikkeling en toepassing van quantumtechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-14T10:13:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.