Investeerders stoppen 1 miljoen in Henchman

Het Gentse Henchman heeft één miljoen euro opgehaald bij Pitchdrive, een fonds rond een honderdtal Vlaamse techondernemers. De startup biedt een Microsoft Word-uitbreiding waarmee advocaten sneller clausules kunnen zoeken. Met het extra kapitaal wil Henchman deze add-on internationaal gaan aanbieden.

Henchman ('Handlanger') is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Twee van de drie oprichters boekten eerder al succes bij Intuo, een aanbieder van software op voor personeelsevaluaties (in 2019 verkocht aan Unit4). Met Henchman wil het trio advocaten te hulp schieten die tijdens onderhandelingen of het uitwerken van deals geregeld terug moeten terugvallen op eerdere clausules en contracten. Met de software van Henchman, gelinkt aan de tekstverwerker Word, wordt dit opzoekwerk vergemakkelijkt.

Volgens de Financiële Tijd slaat de Henchman-technologie aan en wordt de software al gebruikt door bekende advocatenkantoren en juridische diensten van ondernemingen in België. De startup zegt zijn software ook te leveren aan klanten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Naast deze nieuwe investering van één miljoen kreeg Henchman in 2021 ook al één miljoen euro om te groeien van een aantal kapitaalverschaffers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-17T15:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.